Een gezonde leefstijl

01-03-2023
Een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl. Je hoort het steeds vaker. Maar wat is nu precies een gezonde leefstijl en wat moet je doen om die te krijgen? In deze blog vertellen we daar meer over.

Wat is een gezonde leefstijl?

Om uit te leggen wat een gezonde leefstijl is, maken we eerst nog een klein uitstapje naar wat leefstijl is. Leefstijl is de manier waarop iemand leeft. Een gezonde leefstijl wil dus zeggen dat iemand op een gezonde manier leeft. We kijken dan vaak naar de vijf belangrijkste factoren:

- Ontspanning (Slaap en Stress)
- Beweging
- Voeding
- Roken
- Alcohol

Deze 5 factoren zijn sterk gekoppelt aan een betere of juist slechtere gezondheid. Het gaat om gezonde gewoontes hanteren en gezonde keuzes maken, met als uiteindelijk doel een leven te kunnen leiden waar je je goed bij voelt, met alle mogelijkheden en beperkingen die je hebt.

Hoe krijg je een gezonde leefstijl?

Zoals hierboven al geschreven gaat het om gezonde gewoontes hanteren en gezonde keuzes maken. Hierbij is het belangrijk dat het gaat om een verandering op de lange termijn. Dit lukt door het stellen van concrete doelen, bewuster leven, mindsetveranderingen en dagelijks herhalen van de nieuwe gezonde gewoontes. Hoe meer dit in je dagelijkse routine komt, hoe kleiner de kans op terugval!

Een gezonde leefstijl of een gezondere leefstijl?

Een gezonde leefstijl wil niet zeggen dat je altijd op tijd naar bed moet en nooit een drankje mag drinken. Het gaat erom dat je bewuste keuzes maakt om dit te doen. Gezonde leefstijl doet vermoeden dat het altijd allemaal perfect moet zijn. Dit is niet reeel en ook niet de verwachting. Het is een proces om tot een gezonde leefstijl te komen. Elke stap die je zet, brengt je tot een gezondere leefstijl dan voorheen. Ook dat kan al een groot verschil maken.

Wil je meer informatie over een gezondere leefstijl of ben je benieuwd of de gecombineerde leefstijl interventie misschien iets voor je is?

Neem dan contact op met ons!

Maak nu online jouw afspraak
App met ons voor een afspraak!