Vitaliteitsblog

14-10-2022
Vitaliteitsblog

Vitaliteit, vitaliteit is misschien wel één van de nieuwe woorden binnen onze maatschappij en leven. Een vitaal leven, je fit en vitaal voelen, de vitaliteit van jezelf of je medewerker.

We zien dat het veel gebruikt wordt, zelf bedrijver gebruiken de term steeds meer in de vorm van de vitale medewerker of vitaliteitstrajecten. Wat is nu eigenlijk vitaliteit en waarom is het dan ineens zo belangrijk of veel gebruikt.

Vitaliteit komt van het Latijnse woord 'vitae' dat leven betekent. Eigenlijk is vitaliteit een soort van levensenergie, de energie die ons veerkrachtig, fit en gemotiveerd maakt. Je zou kunnen stellen dat een vitaal persoon het leven bekijkt in alle positiviteit, je voelt je fit, je staat goed en blij in het leven. Ook dan kan je weleens een mindere dag hebben, maar daar gaat een vitaal persoon over het algemeen veerkrachtig mee om.

Naar mijn idee draait alles om balans, ik denk niet dat een mens geblesseerd raakt van te veel trainen. Ik denk niet dat een mens ziek wordt of uitvalt op werk door te hard werken. Ik ben van mening dat het bij deze mensen ontbreekt aan balans. Ik geloof niet zozeer in goed of fout, maar dat alles in balans dient te zien. De balans tussen werken / trainen en rust en ontspanning ontbreekt naar mijn idee in bovenstaande voorbeelden. 

Vitaliteit blijft een interessant woord of aspect dat we veel zijn gaan gebruiken. Komende periode gaan we iets meer delen over vitaliteit en hoe wij daar tegenaan kijken.

Deze blog is geschreven door Jip. Wil jij meer weten over vitaliteit? Maak eens een afspraak met Jip om te praten over vitaliteit.

Maak nu online jouw afspraak
App met ons voor een afspraak!