Zorgverzekering 2023

14-11-2022
Zorgverzekering 2023

Welke zorgverzekering biedt de beste voorwaarden en vergoeding voor fysiotherapie in 2023?

Het jaar 2022 loopt bijna ten einde. Het ultieme moment om te kijken naar je verzekering van volgend jaar! Verwacht jij in 2023 veel of weinig fysiotherapie nodig te hebben? Was je tevreden over de dekking en voorwaarden van je huidige zorgverzekering? In deze blog zetten we wat tips op een rij. Zodat jij de juiste keuze kan maken.

Tip 1: Jaarlijks veranderen de polisvoorwaarden en dekking bij veel verzekeraars. Check deze dus vooral. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Tip 2: Verwacht je in 2023 gebruik te moeten maken van fysiotherapie als gevolg van een operatie? Zorg voor een aanvullende verzekering met minstens 20 behandelingen. Vanaf de 21e behandeling is het in geval een een chronische indicatie weer gedekt vanuit de basisverzekering.

Tip 3: Voor wat betreft de aanvullende verzekeringen zijn er grote verschillen tussen de zorgverzekeraars. Sommige verzekeraars bieden een aanvullende verzekering met wel 30 behandelingen fysiotherapie. 

Tip 4: Websites die verschillende zorgverzekeraars vergelijken, geven alleen zorgverzekeraars weer die daarvoor betalen. DSW kom je op dit soort website's bijvoorbeeld nooit tegen. DSW gebruikt jullie betaalde premie niet om reclame te maken via dit soort websites.

Veranderingen per 2023:
We willen je vanuit ons graag informeren over de contracten met de zorgverzekeraars voor 2023. Al jaren werken de fysiotherapeuten 33% onder de kostprijs (dit is vastgesteld vanuit onafhankelijk onderzoek door het GUPTA in 2019). De zorgverzekeraars bepalen de tarieven waar wij voor werken. In het geval van een aantal zorgverzekeraars zijn deze tarieven niet meer toereikend in 2023. Met de door hun vastgestelde tarieven kunnen wij geen gezond bedrijf runnen en jullie fysiotherapeut niet marktconform belonen. Dit heeft ons doen besluiten om met een aantal zorgverzekeraars voor 2023 geen contract af te sluiten.

Wat betekent dit voor jou indien je bij je zorgverzekeraar blijft:
In het geval van een aanvullende verzekering kan je gewoon bij ons terecht voor zorg, maar je verzekeraar vergoedt niet het volledige tarief. Dit verschil is ongeveer 15 euro per behandeling. Deze komen voor eigen rekening.

In het geval van uitsluitend een basisverzekering verandert er niks. Je bent niet verzekerd voor fysiotherapie en moet alles zelf betalen.

Alternatief:
Als je onze zorg op prijs stelt en in 2023 niet voor onverwachte kosten wilt komen te staan, adviseren we je om over te stappen naar één van de volgende zorgverzekeraars en daaronder vallende labels. Hiermee hebben wij voor 2023 wél een contract afgesloten:

·         DSW
·         ONVZ
·         CZ
·         Zilveren Kruis Achmea

Onze criteria voor een goede zorgverzekering voor fysiotherapie in 2023
Om bij ons het label goede zorgverzekering te krijgen, scoren wij een verzekeraar op een aantal voorwaarden: 

Administratieve hoepels
Er zijn een aantal zorgverzekeraars die eisen stellen aan hoe wij werken. Wij vinden het belangrijk dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor onze kwaliteit en het waarborgen hiervan. Daarom zijn wij blij met verzekeraars DSW en ONVZ. Zij geven ons het vertrouwen dat wij ons werk goed doen, zonder hieraan tal van administratieve verplichten te verbinden.

Een eerlijke vergoeding
Ook kijken we naar de vergoeding die wij ontvangen van de zorgverzekeraar per consult. Dit loopt sterk uiteen. ONVZ betaalt ons per consult bijna 3 euro meer dan Zilveren Kruis voor precies hetzelfde consult. Wij willen graag hoogwaardige zorg kunnen blijven leveren EN blijven innoveren EN onze collega’s een eerlijk salaris geven. 

Deze zorgverzekeraars raden wij aan
Welke zorgverzekeraars zijn top? Op basis van de hierboven genoemde criteria raden wij deze zorgverzekeraars aan. Jij bent dan verzekerd van een goede dekking en wij krijgen een zo eerlijk mogelijk tarief, waardoor wij jou optimaal kunnen helpen.

ONVZ
ONVZ is een fijne club. Zeker wanneer je denkt veel fysio nodig te hebben biedt ONZV verzekering aan voor 30 en zelfs 50 behandelingen per jaar. Let op: hier is wel medische selectie van toepassing. Van alle zorgverzekeraars ontvangen wij van ONVZ het hoogste tarief. VVAA valt ook onder hetzelfde concern en biedt een ruim scala aan aanvullende verzekeringen (alleen afsluitbaar wanneer je lid bent van de VVAA).

DSW
DSW draagt de zorgverleners van Nederland al jaren een warm hart toe door het steunen van initiatieven om zinloze administratie in de zorg terug te dringen. Daarbij scoren ze een 8.7 op Zorgwijzer op klanttevredenheid.

Mocht je vragen hierover hebben, neem dan gerust contact op met Jip via jip@fysiojipregtop.nl

Maak nu online jouw afspraak
App met ons voor een afspraak!