Chronische aandoeningen

Zoek informatie over mogelijke klachten

Chronische aandoeningen

Er zijn verschillende chronische ziektes. Samen maken wij jou weer HART-stikke fit, DIA-beter en je COPD-OK. Het punt is wel duidelijk, wij kunnen je helpen!

Diabetes Mellitus

Diabetes, ook wel suikeziekte genoemd, is een ziekte waarbij het lichaam de hoeveelheid suiker in het bloed niet meer goed kan reguleren. De essentiele stof in het lichaam om bloedsuiker te reguleren is insuline.

Soms maakt het lichaam geen insuline aan, dit is bij diabetes type 1.

De meest voorkomende vorm is diabetes type 2. Hierbij reageert het lichaam niet meer goe op de insuline welke wordt aangemaakt door het lichaam, het wordt een soort van onzichtbaar en kan zijn werk niet meer doen. Daardoor blijft er te veel suiker in het bloed zitten. 

Het reguleren van de bloedsuikerspiegel kan via medicatie, maar ook via lichaamsbeweging.  Fysiotherapeuten kunnen een patiënt hier in begeleiden. Samen zullen wij zorgvuldig de klachten bekijken en de gezondheid en het dagelijkse functioneren bespreken. Hierna stellen wij een behandelplan op welke is afgestemd op de fysieke mogelijkheden en wensen van de diabeet.

COPD

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een longziekte waarbij de longen beschadigd zijn. Het is een verzamelnaam voor bijvoorbeeld chronische bronchitis of longemfyseem.

Veelvoorkomende klachten bij COPD zijn: chronisch hoesten, kortademigheid, benauwdheid, vermoeidheid, verminderde inspanningsmogelijkheden, toenemende moeite met dagelijkse handelingen zoals wandelden op het tempo van leeftijdsgenoten, traplopen, huishoudelijke taken of het uitvoeren van hobby of werk.

De fysiotherapeut kan u helpen in een zo goed mogelijke conditie te blijven. Voldoende bewegen is voor iedereen goed, maar voor mensen met COPD onmisbaar. Elke dag een stevige wandeling, fietsen of zwemmen is genoeg om uw conditie op peil te houden. Door beweging raken uw spieren getraind en hebben ze geleidelijk minder zuurstof nodig. Dit zorgt ervoor dat u minder benauwd wordt. Bovendien is beweging goed tegen de bijwerkingen van bepaalde medicijnen, zoals corticosteroïden, die kunnen leiden tot zwakkere spieren en botontkalking.

Hart en Vaatziekten

Bij ons kan je terecht als je verschillende Hart en Vaatziekten hebt. Wij helpen je met ons programma om deze klachten onder controle te krijgen en verbeteren je gezondheid, kracht en conditie door middel van training.

Je kan bij ons ook al terecht met een verhoogde bloeddruk en cholesterol om te voorkomen dat er andere hart en vaatziekten ontstaan in de toekomst.

Reuma

Reuma is een grote verzamelnaam van allerlei verschillende soorten reuma en klachten. Uit onderzoek blijkt dat bewegen met reuma, mits goed ingezet effectief werkt op de klachten die mensen ervaren.

Ons programma is gericht op het verbeteren van de gezondheid en kracht bij mensen met reuma. We zorgen ervoor dat mensen zich in het dagelijks leven fitter en gezonder voelen en met minder klachten door het leven gaan.

Maak nu online jouw afspraak
App met ons voor een afspraak!