Sport

SportTraining en coaching

Training en coaching

Ben jij op zoek naar sporten onder de juiste begeleiding? Heb je doelen als afvallen, je gezonder en vitaler voelen? Heb je lichamelijke klachten waardoor sporten steeds niet lukt of door te zetten?

Dan is de Training en coaching bij ons misschien wél de oplossing voor je

Onder begeleiding van onze trainers en fysiotherapeuten kan je verantwoord trainen gericht op je eigen doelstellingen. Dit kan één of meerdere keren per week.

Naar aanleiding van de intake vormen we samen de doelen waar we mee aan de slag gaan. Wij begeleiden je elke training en corrigeren de uitvoering van je oefeningen. Kortom wij zorgen ervoor dat jij goed traint!

De voordelen van trainen bij ons

 • Leuke en goede trainingsbegeleiding
 • Persoonlijke trainingsplan
 • Gericht trainen op je eigen doelstellingen
 • Correcties tijdens de trainingen
 • Meet en evaluatiemomenten met de trainers
 • Alles via de Jip Regtop Training App

Lees verder →


De Gecombineerde Leefstijlinterventie

De Gecombineerde Leefstijlinterventie

Vanaf 2022 kan de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) “Beweegkuur” gevolgd worden bij Jip Regtop Fysiotherapie!

Een gecombineerde leefstijlinterventie is een leefstijlprogramma voor mensen vanaf 16 jaar met overgewicht of obesitas. In het leefstijlprogramma staat gezonde voeding, meer beweging en gedragsverandering centraal. 

De duur van het programma is twee jaar, waarvan het eerste jaar de veranderfase en het tweede jaar de onderhoudsfase. Met als doel dat je een gezondere leefstijl aanleert en ook volhoudt. De contactmomenten gedurende het traject vinden plaats individueel en in groepsbijeenkomsten.

Samen met een leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut ga je werken aan:

 • Gezonde voeding- en eetgewoontes
 • Voldoende beweging
 • Beter slaappatroon
 • Voldoende ontspanning
 • Persoonlijke doelen
De GLI wordt sinds januari 2019 vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de GLI kan je met elke zorgverzekering bij ons terecht. 

Je komt in aanmerking voor de GLI als je:

 • Een body mass index (BMI) heeft van minimaal 25 én een vergrote buikomvang (≥ 88 cm voor vrouwen; (≥ 102 cm voor mannen) en/of comorbiditeit (hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, cardiovasculaire aandoeningen, artrose, slaapapneu).
 • Een body mass index (BMI) heeft van minimaal 30.
Daarnaast is er altijd een verwijzing van de huisarts nodig voor de GLI.

Lees verder →


Gezondheid & Vitaliteit programma

Gezondheid & Vitaliteit programma

Hoe vaak ben jij al begonnen aan een gezondere leefstijl?
Beter eten, vaker sporten, meer ontspanning. Er aan beginnen is niet zo moeilijk maar het volhouden blijkt elke keer weer behoorlijk lastig. Wij besloten te zoeken naar een oplossing en ontwikkelde een uniek vitaliteitsprogramma.

“Het alleen voor elkaar krijgen is heel moeilijk. Soms heb je gewoon dat steuntje in de rug nodig. Daarom hebben wij gekozen voor een programma van minimaal 12 maanden. Dan ga je echt de commitment aan om nieuw gedrag aan te leren. Gezondere leefpatronen, zowel qua beweging als qua voeding en gedrag. Een totaalconcept van alles wat voor jou nodig is om je gezond en vitaal te voelen.”

Wat voor cijfer geef jij jouw gezondheid?
Het programma Vitaliteit & Gezondheid, duurt minimaal 12 maanden. In die periode werk je toe naar jouw persoonlijke doel. Dat kan bijvoorbeeld zijn om jezelf fitter te voelen, een bepaalde sportprestatie te halen of om af te vallen. Tijdens het programma staat het cijfer dat je jouw gezondheid geeft centraal. “Tijdens de intake vragen we welk cijfer je jouw gezondheid geeft op dat moment. Vervolgens bepaal je naar welk cijfer je toe wilt werken. Dat wordt de doelstelling van het traject.” Er wordt dus niet gewerkt met een doelstelling zoals 10 kilo afvallen. “Dat aantal kilo’s zegt namelijk niks over hoe gezond en vitaal je jezelf dan voelt. Natuurlijk nemen we die wens van 10 kilo afvallen wel mee gedurende het jaar. We knippen dat doel alleen wel op. Je gaat dus niet 10 kilo afvallen maar je gaat vier keer 2,5 kilo afvallen. Dat maakt het realistisch en haalbaar en door die kleinere successen te vieren, motiveer je jezelf van binnenuit.

Het programma bestaat uit drie onderdelen:
1. Gedrag
2. Beweging
3. Voeding

“We willen een duurzame verandering teweeg brengen. Daarom combineren we de onderdelen gedrag, beweging en voeding. Je wordt een jaar lang gecoacht om gezondere gedragspatronen aan te leren, je gaat twee keer per week intensief bewegen begeleid door een fysiotherapeut en je krijgt een voedingsplan op maat en periodiek advies van onze diëtist.”

De kracht van het programma is dat je één vast bedrag per maand betaalt en daar heb je alles voor. Je krijgt er heel veel voor en komt niet voor verrassingen te staan. Je sport met begeleiding met een doel voor ogen en evaluatiemomenten en begeleiding. Heel veel extra’s dus. Om iets te bereiken op gezondheid en vitaliteit moet je daar de tijd voor uittrekken. We gaan samen het doel voor 12 maanden of 18 maanden aan.

De eerste drie maanden is het opstarttraject. Daarna volgen 6 maanden waarin je echt fitter gaat worden en veranderingen gaat merken. Je traint twee keer per week op conditie en kracht waarbij de conditie vooral gericht is op high intensity training. In de laatste drie maanden ligt de focus op resultaat zien en behouden. Je leert dan hoe je het resultaat kunt behouden en continueren na dat jaar. Het vraagt een aanpassing van je levensstijl met blijvend effect qua voeding en beweging.  

Saskia is de diëtist en leefstijlcoach bij Jip Regtop Fysiotherapie. Voor mensen met overgewicht biedt ze ook gecombineerde leefstijl interventie (GLI). Wanneer je het vitaliteitsprogramma van een jaar aangaat, begin je bij Saskia met het invullen van een voedingsdagboek. “Ik check of iemand regelmatig eet, kiest voor de juiste producten volgens de Schijf van Vijf van Het Voedingscentrum en ik kijk naar portiegroottes. Op basis van hoe iemand nu eet, maken we kleine, haalbare stapjes om te verbeteren. Ik leer mensen ook het verschil tussen maaghonger en honger tussen je oren. Wanneer je leert dat onderscheid te maken, leer je ook om verleidingen makkelijker te weerstaan.”

De intake voor het jaarprogramma Vitaliteit & Gezondheid is altijd vrijblijvend. Besluit je er voor te gaan dan wordt je volledige ontwikkeling en jaarplan ook bijgehouden in de Jip Regtop Training App. Het plannen van je trainingen, al je metingen, alle doelstellingen en ook het bijhouden van je voeding en je persoonlijke voedingsplan en coaching tussendoor. Heel handig en overzichtelijk en zo heb je altijd alles bij de hand.

 

Lees verder →

Maak een afspraak Wij helpen je graag!

Je kan bij ons een afspraak maken via de app, mail, telefoon of door ons afspraken formulier in te vullen. We helpen je graag! Jip Regtop Fysiotherapie is de juiste plek voor jouw zorg en persoonlijke behandelplan.

Wanneer je dit formulier verstuurt zullen wij zo snel mogelijk contact opnemen om een afspraak in te plannen op de gewenste locatie.

Toch liever rechtstreeks bellen of mailen?

Hoe zit het met de zorgverzekering?
Hoe zit het met de zorgverzekering?
Maak nu online jouw afspraak
App met ons voor een afspraak!