Onze diensten

Waar heb je hulp bij nodig?

Herstel en Fysiotherapie Wij helpen je graag verder!

Wij geloven dat een leven zonder pijn, lichamelijke klachten of blessures je leven kan veranderen. Een zorgplan op maat specifiek voor jou, iedere persoon, klacht, revalidatie en herstel is immers anders. We ambiëren de beste plek te zijn voor gezondheid, bewegen en fysiotherapie.

Zoek jij een plek waar je je thuis voelt, waar je een persoonlijk zorgplan krijgt en je uiteindelijk zelfverzekerd en met een glimlach naar buiten gaat?

Alle mogelijkheden voor gezondheid Op deze gebieden kunnen wij jou advies biedenWerkwijze diëtetiek

Werkwijze diëtetiek

Bij een aanmelding zonder verwijzing van de huisartsword er eerst via een screening gekeken of de diëtist de juist behandelaar is. 
Daarna vindt de intake plaats waarin we de medische geschiedenis, medicatie, leefsituatie, motivatie, verwachtingen, dieetgeschiedenis en gewichtsverloop bespreken. Uiteraard bespreken we het voedingspatroon maar ook kijken we naar de lichamelijke activiteit, eventuele stressfactoren en het slaappatroon. Tot slot voeren we een lichaamsmeting uit, bespreken we gezamelijk de doelen en maken we een plan. 

Na enkele (2-3) weken vindt het eerste vervolgconsult plaats. Hierin bespreken de voortgang en stellen we het plan waar nodig bij. 

Tijdens elke vervolgafspraak kijken we samen waar behoefte aan is en bespreken we eventuele belemmeringen in het plan. Ook wordt voortgang met betrekking tot het gewicht en de lichaamssamenstelling geevalueerd.

Dieetadvisering
Bij de dieetadvisering is er sprake van begeleiding vanwege medische redenen of klachten waar voeding een positief effect op kan hebben. Wij bieden dieetbegeleiding bij de volgende medische klachten:

 • Duurzaam gewichtsverlies
 • Overgewicht/obesitas
 • Diabetes mellitus
 • Hart- en vaatziekten
 • Hoge bloeddruk
 • Hoog cholesterol
 • COPD
 • Osteoporose
Gezonde voeding vragen
Iedereen is welkom met vragen met betrekking tot voeding en gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan veganisten, vegetariërs of voeding bij een bepaalde eetcultuur. 

Hulpvragen waarmee je bij ons terecht kan:
 • Hoe krijg ik voldoende eiwitten binnen uit plantaardige voeding?
 • Hoe krijg ik voldoende vitamines en mineralen binnen?
 • Hoe kan ik plantaardige voeding inzetten om gewicht te verliezen?
 • Hoe moet ik omgaan met voeding en de ramadan?

Lees verder →


Sporters

Sporters

De impact van voeding op de (sport)prestaties is enorm. Voeding zorgt voor voldoende energie en voedingsstoffen om je sportprestatie goed te kunnen uitvoeren maar ook om goed te herstellen. Voor elke sporter, zowel bij wedstrijdsporters of recreatieve sporters, is een gebalanceerd en volwaardig voedingspatroon belangrijk.

Daarnaast heeft voeding ook invloed op het herstel na blessures. Hierbij is belangrijk dat de voeding volwaardig is en er voldoende energie wordt genomen. Daarnaast kunnen bepaalde supplementen het herstelproces ondersteunen. Wij geven voedingsbegeleiding bij de volgende blessures:

 • Spier en pees blessures
 • Voorste kruisband operatie
 • Herstel na operatie
Hulpvragen waarmee je bij ons terecht kan:
 • Hoe kan ik mijn sportprestatie verbeteren met voeding?
 • Welke voeding is geschikt voor mijn training?
 • Is het nodig om tijdens mijn training energie aan te vullen? En wat kan ik hiervoor gebruiken?
 • Wat kan ik na mijn training het beste eten?
 • Hoe val ik af zonder dat dit mijn sportprestatie beïnvloed?
 • Hoe kan voeding mij helpen om sneller te herstellen na een blessure? 

Lees verder →


Emotie eten

Emotie eten

Emotie eten houd in dat bij bepaalde emoties sneller gegrepen wordt naar eten. In eerste instantie is hier niks mis mee. Echter, kan regelmatig emotie-eten ervoor zorgen dat emoties worden gedempt met eten en deze momenten daardoor herhaaldelijk terug kunnen komen. Emotie-eten kan een belemmering zijn in het behalen van doelen en kan zorgen voor schuldgevoelens en frustratie. 

Als er sprake is van emotie-eten kunnen we met een 7-stappenplan samen kijken naar de situaties waarin je emotie-eet en onderzoeken wat voor jou op deze momenten kan helpen.

Hulpvragen waarmee je bij ons terecht kan:

 • Ik heb vaak een snaai- of snoepbui, hoe kan ik hier vanaf komen?
 • Hoe kan ik mijn snaaibuien verminderen?
 • Hoe kom ik van emotie-eten af?

Lees verder →


Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Er zijn verschillende gecombineerde leefstijlinterventies welke vergoed worden door de zorgverzekeraar. Bij Jip Regtop Fysiotherapie kun je terecht voor de interventie: “Beweegkuur”.

Je gaat aan de slag met jouw leefstijl, voeding en bewegen en wordt twee jaar lang begeleid door drie zorgprofessionals: de leefstijlcoach, de diëtist en de fysiotherapeut. Het GLI traject wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Een gezonde leefstijlinterventie is een leefstijlprogramma waarbij gezonde voeding, meer bewegen en gedragsverandering centraal staan. De knop om, gezonder gaan leven en dat ook volhouden. Dat is niet makkelijk en daarom hoef je dat niet alleen te doen. Bij Jip Regtop Fysiotherapie helpen we jou daarmee.


Het traject


In het eerste jaar bestaat het programma uit een intake en zeven vervolgconsulten met de leefstijlcoach, drie groepsbijeenkomsten met de diëtist en één groepsbijeenkomst met de fysiotherapeut. De fysiotherapeut gaat samen met jou kijken welk beweegaanbod het beste bij jou past. In tweede jaar bestaat het programma uit drie groepsbijeenkomsten met de diëtist en 5 consulten met de leefstijlcoach.

Samen met ons ga je aan de slag met:
 • Gezonde voeding- en eetgewoontes
 • Voldoende beweging
 • Beter slaappatroon
 • Voldoende ontspanning
 • Persoonlijke doelen


Beweegaanbod


In het GLI-traject word je begeleid naar het onderdeel bewegen maar je kiest zelf waar en hoe je wilt bewegen. Vind je zwemmen geweldig dan kun je gaan zwemmen. Is wandelen meer jouw ding dan ga je wandelen. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan trainen bij Jip Regtop Fysiotherapie.


Trainen bij Jip Regtop Fysiotherapie


Je kunt er voor kiezen om voor het onderdeel bewegen te kiezen voor één of twee keer per week begeleid trainen bij Jip Regtop Fysiotherapie. “Daar hebben we een wat lager maandbedrag voor dan voor onze andere lidmaatschappen, wanneer je tegelijk met jouw GLI-groep gaat trainen. Het groepsgevoel werkt stimulerend om te gaan sporten.”

De begeleiding naar het beweegaanbod valt binnen het vergoedde GLI-traject. Het beweegaanbod zelf is voor eigen kosten.

We bieden specifiek GLI groepen aan voor een gereduceerd tarief ten opzichte van ons normale sportaanbod.

De GLI groepen zijn op de volgende dagen en tijden:
Dinsdag van 20:00 - 21:00 uur
Zaterdag van 12:00 - 13:00 uur


Voor jou


Je moet wel actief aan de slag willen met een verandering in leefstijl. Er moet wel motivatie voor zijn. Wil je weten of je in aanmerking komt voor de GLI?

Je komt in aanmerking voor de GLI als je:

 • Een body mass index (BMI) heeft van minimaal 25 én een vergrote buikomvang (≥ 88 cm voor vrouwen; (≥ 102 cm voor mannen) en/of comorbiditeit (hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, cardiovasculaire aandoeningen, artrose, slaapapneu).
 • Een body mass index (BMI) heeft van minimaal 30.


Aanmelden


Er is altijd een verwijzing van de huisarts nodig voor de GLI. Jip Regtop Fysiotherapie heeft contact met alle huisartsen in Maassluis en omstreken om naar hen doorverwezen te kunnen worden. Vraag jouw huisarts om een doorverwijzing en maak een afspraak voor de intake bij ons.

Lees verder →

Gecombineerde Leefstijl Interventie Iets vertellen over GLI

Vanaf 2022 kan de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) “Beweegkuur” gevolgd worden bij Jip Regtop Fysiotherapie!

Een gecombineerde leefstijlinterventie is een leefstijlprogramma voor mensen vanaf 16 jaar met overgewicht of obesitas. In het leefstijlprogramma staat gezonde voeding, meer beweging en gedragsverandering centraal. 

De duur van het programma is twee jaar, waarvan het eerste jaar de veranderfase en het tweede jaar de onderhoudsfase. Met als doel dat je een gezondere leefstijl aanleert en ook volhoudt. De contactmomenten gedurende het traject vinden plaats individueel en in groepsbijeenkomsten.

Samen met een leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut ga je werken aan:

 • Gezonde voeding- en eetgewoontes
 • Voldoende beweging
 • Beter slaappatroon
 • Voldoende ontspanning
 • Persoonlijke doelen
De GLI wordt sinds januari 2019 vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de GLI kan je met elke zorgverzekering bij ons terecht. 

Je komt in aanmerking voor de GLI als je:
 • Een body mass index (BMI) heeft van minimaal 25 én een vergrote buikomvang (≥ 88 cm voor vrouwen; (≥ 102 cm voor mannen) en/of comorbiditeit (hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, cardiovasculaire aandoeningen, artrose, slaapapneu).
 • Een body mass index (BMI) heeft van minimaal 30.
Daarnaast is er altijd een verwijzing van de huisarts nodig voor de GLI.

Maak een afspraak Wij helpen je graag!

Je kan bij ons een afspraak maken via de app, mail, telefoon of door ons afspraken formulier in te vullen. We helpen je graag! Jip Regtop Fysiotherapie is de juiste plek voor jouw zorg en persoonlijke behandelplan.

Wanneer je dit formulier verstuurt zullen wij zo snel mogelijk contact opnemen om een afspraak in te plannen op de gewenste locatie.

Toch liever rechtstreeks bellen of mailen?

Hoe zit het met de zorgverzekering?
Hoe zit het met de zorgverzekering?
Maak nu online jouw afspraak
App met ons voor een afspraak!