Leefstijl

LeefstijlGecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Er zijn verschillende gecombineerde leefstijlinterventies welke vergoed worden door de zorgverzekeraar. Bij Jip Regtop Fysiotherapie kun je terecht voor de interventie: “Beweegkuur”.

Je gaat aan de slag met jouw leefstijl, voeding en bewegen en wordt twee jaar lang begeleid door drie zorgprofessionals: de leefstijlcoach, de diëtist en de fysiotherapeut. Het GLI traject wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Een gezonde leefstijlinterventie is een leefstijlprogramma waarbij gezonde voeding, meer bewegen en gedragsverandering centraal staan. De knop om, gezonder gaan leven en dat ook volhouden. Dat is niet makkelijk en daarom hoef je dat niet alleen te doen. Bij Jip Regtop Fysiotherapie helpen we jou daarmee.


Het traject


In het eerste jaar bestaat het programma uit een intake en zeven vervolgconsulten met de leefstijlcoach, drie groepsbijeenkomsten met de diëtist en één groepsbijeenkomst met de fysiotherapeut. De fysiotherapeut gaat samen met jou kijken welk beweegaanbod het beste bij jou past. In tweede jaar bestaat het programma uit drie groepsbijeenkomsten met de diëtist en 5 consulten met de leefstijlcoach.

Samen met ons ga je aan de slag met:
  • Gezonde voeding- en eetgewoontes
  • Voldoende beweging
  • Beter slaappatroon
  • Voldoende ontspanning
  • Persoonlijke doelen


Beweegaanbod


In het GLI-traject word je begeleid naar het onderdeel bewegen maar je kiest zelf waar en hoe je wilt bewegen. Vind je zwemmen geweldig dan kun je gaan zwemmen. Is wandelen meer jouw ding dan ga je wandelen. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan trainen bij Jip Regtop Fysiotherapie.


Trainen bij Jip Regtop Fysiotherapie


Je kunt er voor kiezen om voor het onderdeel bewegen te kiezen voor één of twee keer per week begeleid trainen bij Jip Regtop Fysiotherapie. “Daar hebben we een wat lager maandbedrag voor dan voor onze andere lidmaatschappen, wanneer je tegelijk met jouw GLI-groep gaat trainen. Het groepsgevoel werkt stimulerend om te gaan sporten.”

De begeleiding naar het beweegaanbod valt binnen het vergoedde GLI-traject. Het beweegaanbod zelf is voor eigen kosten.

We bieden specifiek GLI groepen aan voor een gereduceerd tarief ten opzichte van ons normale sportaanbod.

De GLI groepen zijn op de volgende dagen en tijden:
Dinsdag van 20:00 - 21:00 uur
Zaterdag van 12:00 - 13:00 uur


Voor jou


Je moet wel actief aan de slag willen met een verandering in leefstijl. Er moet wel motivatie voor zijn. Wil je weten of je in aanmerking komt voor de GLI?

Je komt in aanmerking voor de GLI als je:

  • Een body mass index (BMI) heeft van minimaal 25 én een vergrote buikomvang (≥ 88 cm voor vrouwen; (≥ 102 cm voor mannen) en/of comorbiditeit (hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, cardiovasculaire aandoeningen, artrose, slaapapneu).
  • Een body mass index (BMI) heeft van minimaal 30.


Aanmelden


Er is altijd een verwijzing van de huisarts nodig voor de GLI. Jip Regtop Fysiotherapie heeft contact met alle huisartsen in Maassluis en omstreken om naar hen doorverwezen te kunnen worden. Vraag jouw huisarts om een doorverwijzing en maak een afspraak voor de intake bij ons.

Lees verder →


Diëtetiek

Diëtetiek

Wij werken samen met Dietist Shanna Struijk van Invitation to Health. Zij zit in ons pand in Maasland aan de Hofsingel 95 gevestigd.

Shanna heeft binnen onze GLI ook de rol als Dietist.

Via onderstaande website vinden jullie haar contactgegevens om een afspraak te maken:

Invitation to Health

Lees verder →

Maak een afspraak Wij helpen je graag!

Je kan bij ons een afspraak maken via de app, mail, telefoon of door ons afspraken formulier in te vullen. We helpen je graag! Jip Regtop Fysiotherapie is de juiste plek voor jouw zorg en persoonlijke behandelplan.

Wanneer je dit formulier verstuurt zullen wij zo snel mogelijk contact opnemen om een afspraak in te plannen op de gewenste locatie.

Toch liever rechtstreeks bellen of mailen?

Hoe zit het met de zorgverzekering?
Hoe zit het met de zorgverzekering?
Maak nu online jouw afspraak
App met ons voor een afspraak!