Heup

Zoek informatie over mogelijke klachten

Heup

Er zijn tal van verschillende heupklachten. Heb jij het op je heup(en) gekregen? Dan ben je op het juiste adres bij ons!
Wees gerust, ook als jou klacht hier niet precies tussen staat kunnen wij je helpen!

Totale Heup Prothese (THP)

Bij forse heupklachten als gevolg van heupartrose kan worden gekozen voor een gewrichtsvervangende operatie, ook wel de totale heup prothese genoemd.

Hoewel u de heup niet mag overbelasten, is bewegen wel essentieel voor goed herstel. Na het krijgen van een nieuwe heup kan fysiotherapie helpen om weer terug te komen op het gewenste niveau, waarbij de leefregels op de juiste manier in acht worden genomen.

Piriformis syndroom

Bij het piriformis syndroom is er sprake van bilpijn met vaak uistraling over de achterzijde van het bovenbeen. 
Deze klachten kunnen opkomen na bijvoorbeeld een valpartij. Toch horen we ook vaak dat het langzaam is ontstaan en steeds erger is geworden.

Vaak is er verwarring over deze klacht, doordat het kan lijken op de klachten van een hernia.

Artrose

Bij artrose is er sprake van een achteruitgang van het gewrichtskraakbeen, vaak als gevolg van het ouder worden. Artrose kenmerkt zich door klachten zoals stijfheid, pijn en zwelling.

Ondanks dat veroudering niet kan worden tegen gegaan, kan met behulp van fysiotherapie de belastbaarheid van de knie worden vergroot.
Hierdoor kan men in veel gevallen nog jaren door zonder al te veel klachten!

Liesblessure

Bij een liesblessure is er bijna altijd sprake van een irritatie van de aanhechting van het pees of een irritatie van het botvlies.

Het herstel van een peesirritatie is complex. Belangrijk is om op de juiste manier een afstemming te krijgen tussen de belasting en de belastbaarheid. Anders gezegd, hoeveel kan mijn achillespees hebben en hoeveel moet mijn achillespees doen.

Soms onstaat een liesblessure ook accuut. In dat geval kan er sprake zijn van een scheurtje in de spier.

Maak nu online jouw afspraak
App met ons voor een afspraak!