Fit richting de zomer!

12-05-2022
Fit richting de zomer!

De zomer staat alweer voor de deur, het wordt mooier weer, we gaan meer naar buiten en meer bewegen. Allemaal goede ontwikkelingen naar ons idee! De kans op blessures is helaas ook altijd aanwezig.

We gaan weer vol fanatisme starten met fitnessen, hardlopen / fietsen of een andere sport die we leuk vinden, maar wat kunnen we nou doen om het risico van een blessure zo klein mogelijk te houden.

Vandaag gaan we wat tips met je delen die je kunnen helpen om het risico van blessures te verkleinen.

Tip 1: Bouw rustig op, maak een plan

Vaak willen we gelijk vol aan de bak met goede moed en energie. Maak een plan voor jezelf, welke opbouw kies je. Hoe bouw je je trainingen rustig op. Begin niet meteen met dingen die je niet gewend bent of al een tijd niet gedaan hebt. Als voorbeeld, stel je bedenkt, mooi weer ik ga hardlopen weer oppakken en je hebt dat al een tijd niet gedaan. Start dan niet meteen met een duurloop van 8 kilometer, maar bouw het op. Start met een loop tussen de 3-5 kilometer en ga per week de afstand uitbouwen.

Tip 2: Luister naar je lichaam

Dit klinkt misschien cliche, maar we zien het zo vaak gebeuren dat we niet luisteren naar ons lichaam. Stel je hebt heel goed een plan gemaakt en gekozen voor een bepaalde opbouw in je trainingen, top! Je wordt wakker je lichaam voelt moe aan, je weet dat je voeding afgelopen dagen niet optimaal geweest is en er staat een zware training op de planning. In dit geval kan het soms slim zijn om echt te luisteren naar je lichaam en de training aan te passen of misschien je training een dag te verschuiven.

Als we te weinig luisteren naar signalen van ons lichaam als vermoeidheid, verminderde energie en slechtere voeding gaan we sneller onze grenzen over en zijn er meer risico's tot blessures.

Tip 3: Voeding en drinken

Sportprestatie is echt afhankelijk van andere factoren als voeding, rust / slaap en training. Als jij fanatieker gaat sporten, moet je balans is rust, training en voeding goed zijn. Als je dus bepaalde doelen voor jezelf stelt, pas daar dan je voeding op aan en drink voldoende water. Zorg er daarnaast voor dat je genoeg rust hebt tussen je trainingen door om optimaal te kunnen blijven presteren.

Wil jij meer tips om je sportprestatie te verbeteren, voeding te optimaliseren of wil je dat wij je helpen met sporten en trainen bij ons?

Geen probleem het kan allemaal! Neem dan contact met ons op!

Maak nu online jouw afspraak
App met ons voor een afspraak!