Klantervaring

10-05-2024
Klantervaring

Begin februari ben ik op wintersport hard gevallen. Gevolg, luxatie van mijn sleutelbeen (Rockwood 3). Via google kwam ik op de website van Regtop Fysiotherapie. Reviews waren goed en ook de foto’s van de fitnessruimte spraken mij aan. Het leek meer op een crossfit gym dan een standaard fysiotherapie ruimte. Vol met halterbanken, ballen, dumbels en andere fitnessspullen. Aangezien ik zo snel mogelijk op een actieve, sportieve manier wilde herstellen leek me dit bij Jip Regtop zeker mogelijk.

Het intake gesprek met Martijn en Eva was prettig en uitgebreid. Veel vragen over het onstaan van de blessure, de huidige beperkingen maar ook vooral aandacht voor wat ik wilde bereiken als ik bij hun aan de slag zou gaan. Mijn doel was om zo snel mogelijk weer normaal te kunnen fietsen, hardlopen en zwemmen.

Vervolgens ben ik 2x per week bij hen gaan trainen. Ik was positief verrast dat ik vanaf het begin al gelijk veel verschillende oefeningen kon en mocht doen. Alles natuurlijk binnen de grenzen van de pijn en beweeglijkheid. Er werd vooral gekeken naar de reactie van de training op het herstel. Soms deed ik ook thuis nog teveel, waardoor ik iets meer reactie (spierpijn) had. Bij het begin van een training werd altijd gevraagd hoe het ging. Dan werden de oefeningen aangepast als ik het gevoel had dat ik het iets rustiger aan moest doen.

Wat me ook aansprak was de diversiteit van de oefeningen. Een combinatie van kracht en coordinatie-oefeningen, waarbij gebruik werd gemaakt van diverse hulpmiddelen. Als je 2 keer per week traint is het wel fijn dat je niet elke keer dezelfde oefeningen doet. Vooral vanaf de 4e week trainen ging mijn herstel snel vooruit.

Ik kon volledig pijnvrij trainen en ook in het dagelijkse leven had ik vrijwel geen last en geen beperkingen meer. Na 6 weken heb ik aangegeven dat ik voldoende was hersteld en ben ik thuis doorgegaan met het uitvoeren van de aangeleerde oefeningen. 

Op mijn laatste trainingsdag vond er ook nog een eindgesprek plaats waarin het gehele herstelproces werd geevalueerd en gevraagd werd naar eventuele zaken die zij nog beter of anders zouden kunnen doen. 

Natuurlijk hoop ik dat het heel lang duurt voordat ik weer geblesseerd raak, maar ik zou iedereen die op zoek is naar een professionele, vooruitstrevende fysotherapiepraktijk Jip Regtop aanbevelen. Mij hebben ze in ieder geval heel erg goed geholpen. Dus volgend jaar gewoon ook weer lekker snowboarden!

Maak nu online jouw afspraak
App met ons voor een afspraak!