Ons GLI traject

06-05-2022
Ons GLI traject

Volledig aansluitend bij de visie van Jip Regtop Fysiotherapie; dat gezond leven een combinatie van factoren is, bieden wij vanaf begin dit jaar de gecombineerde leefstijlinterventie ofwel GLI aan. 

Er zijn verschillende gecombineerde leefstijlinterventies welke vergoed worden door de zorgverzekeraar. Bij Jip Regtop Fysiotherapie kun je terecht voor de interventie: “Beweegkuur”.

Aan de slag met een leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut.

Je gaat aan de slag met jouw leefstijl, voeding en bewegen en wordt twee jaar lang begeleid door drie zorgprofessionals: de leefstijlcoach, de diëtist en de fysiotherapeut. Het GLI traject wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Een gezonde leefstijlinterventie is een leefstijlprogramma waarbij gezonde voeding, meer bewegen en gedragsverandering centraal staan. De knop om, gezonder gaan leven en dat ook volhouden. Dat is niet makkelijk en daarom hoef je dat niet alleen te doen. Bij Jip Regtop Fysiotherapie helpen we jou daarmee.

In januari 2022 zijn de eerste twee groepen bij Jip Regtop Fysiotherapie gestart met hun GLI-traject. De reacties zijn positief. “Mensen volgen het traject in een groep van ongeveer 10 personen. Hierdoor hebben zij niet alleen steun aan ons als professionals maar kunnen ze ook steun aan elkaar hebben. Ze motiveren elkaar en helpen elkaar vol te houden. Dat is heel waardevol.” Aldus Jip Regtop.

Programma

In het eerste jaar bestaat het programma uit een intake en zeven vervolgconsulten met de leefstijlcoach, drie groepsbijeenkomsten met de diëtist en één groepsbijeenkomst met de fysiotherapeut. De fysiotherapeut gaat samen met jou kijken welk beweegaanbod het beste bij jou past. In tweede jaar bestaat het programma uit drie groepsbijeenkomsten met de diëtist en 5 consulten met de leefstijlcoach.

Beweegaanbod

In het GLI-traject word je begeleid naar het onderdeel bewegen maar je kiest zelf waar en hoe je wilt bewegen. Vind je zwemmen geweldig dan kun je gaan zwemmen. Is wandelen meer jouw ding dan ga je wandelen. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan trainen bij Jip Regtop Fysiotherapie.

Trainen bij Jip Regtop Fysiotherapie

Je kunt er voor kiezen om voor het onderdeel bewegen te kiezen voor één of twee keer per week begeleid trainen bij Jip Regtop Fysiotherapie. “Daar hebben we een wat lager maandbedrag voor dan voor onze andere lidmaatschappen, wanneer je tegelijk met jouw GLI-groep gaat trainen. Het groepsgevoel werkt stimulerend om te gaan sporten.”

De begeleiding naar het beweegaanbod valt binnen het vergoedde GLI-traject. Het beweegaanbod zelf is voor eigen kosten.

We bieden specifiek GLI groepen aan voor een gereduceerd tarief ten opzichte van ons normale sportaanbod.

De GLI groepen zijn op de volgende dagen en tijden:
Dinsdag van 20:00 - 21:00 uur
Zaterdag van 12:00 - 13:00 uur

Voor jou

Je moet wel actief aan de slag willen met een verandering in leefstijl. Er moet wel motivatie voor zijn. Wil je weten of je in aanmerking komt voor de GLI? Kijk dan even naar de eisen via deze link. Gelet wordt op een verhoogd gezondheidsrisico zoals bijvoorbeeld BMI, buikomvang, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, cardiovasculaire aandoeningen, artrose en slaapapneu.

Interesse?

Er is altijd een verwijzing van de huisarts nodig voor de GLI. Jip Regtop Fysiotherapie heeft contact met alle huisartsen in Maassluis en omstreken om naar hen doorverwezen te kunnen worden. Vraag jouw huisarts om een doorverwijzing en maak een afspraak voor de intake bij Jip Regtop Fysiotherapie.

Maak nu online jouw afspraak
App met ons voor een afspraak!