Revalideren na Corona

01-04-2021
Revalideren na Corona

Een klein jaar geleden werden we in maart overvallen door de coronapandemie. In de maanden april en mei werd duidelijker welke klachten en blijvende schade COVID-19 kan aanrichten. Een doorgemaakte COVID infectie kan in sommige gevallen leiden tot klachten als:

  • Verminderde longfunctie
  • Algehele spierzwakte
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Gewrichtspijn en/of stijfheid
  • Angst en/of depressie
  • Geheugen- en/of concentratieproblemen
Op 21 juli bepaalde de overheid middels een spoedbesluit dat mensen met een ernstig doorgemaakte COVID infectie (ongeacht ziekenhuisopname) en aanhoudende restklachten, gebruik kunnen maken van extra vergoedingen uit de basisverzekering. Deze vergoeding bevat 50 behandeling fysiotherapie in 6 maanden tijd, 10 uur ergotherapie, 7 uur diëtiek en onbeperkt logopedie.

Samen staan we sterk
Voor de klanten die COVID klachten hebben is er in samenwerking tussen onze fysiotherapeuten en diëtist een programma ontwikkelt om deze klanten te ondersteunen om hun gezondheid weer te verbeteren en op hun oude niveau te komen.

We bieden graag de meest optimale hulp en daarvoor is het essentieel dat het gehele gezondheidsprobleem goed in kaart wordt gebracht. Bijvoorbeeld: iemand komt via de huisarts bij ons binnen om te revalideren en we merken dat er ook blijvende klachten zijn op het gebied van voeding of concentratie, dan maken we direct een koppeling met de diëtist. Als fysiotherapeut kunnen wij met je aan de slag gaan op het gebied van spierkracht, uithoudingsvermogen of balans. Hierbij zullen we op structurele wijze gaan proberen om je stapje voor stapje weer terug te krijgen op je oude niveau. Hierbij is het extra van belang dat we de grens van jouw lichaam in acht nemen.

Nog veel te leren
Ondanks dat we het afgelopen jaar enorm veel hebben geleerd over het coronavirus en waar dit toe kan leiden, weten we ook nog heel veel niet. Daarom is het essentieel dat we zoveel mogelijk van onze ervaringen en de ervaringen van patiënten delen met de wetenschap. Op deze manier kan de zorg continu worden verbeterd en de meest optimale zorg worden geboden.

Hulp nodig?
Heeft u restklachten als gevolg van corona? Neem dan gerust contact met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Maak nu online jouw afspraak
App met ons voor een afspraak!