Vitaliteitsblog Gezonde voeding, bewegen en de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

13-03-2023
Vitaliteitsblog Gezonde voeding, bewegen en de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Vandaag ons tweede blog over vitaliteit. Ik wil het graag met jullie hebben over gezonde voeding, bewegen en de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI).

Vandaag de dag kan je overal informatie vinden over gezonde voeding en leefstijl. Social media maakt het ons makkelijk om aan informatie te komen. Alleen wanneer is de informatie die je vindt toepasbaar voor jou? Wanneer is het de juiste informatie? Ik denk echt dat er verschillende wegen zijn naar een gezonde leefstijl. Er is niet één manier die voor iedereen werkt, het gaat er dus om wat past bij jou.

Tegenwoordig heeft de helft van de Nederlandse bevolking overgewicht, waarvan 14 % zwaar overgewicht. Deze cijfers stijgen de afgelopen jaren. Dit zijn cijfers die voor de toekomst niet gunstig zijn, er moet iets veranderen. We weten ook vanuit onderzoek dat overgewicht een negatieve invloed heeft op chronische ziektes en andere fysieke klachten. Kortom werken aan een gezonde levensstijl is essentieel voor de toekomst. De gezondheid van de bevolking, reduceren van ziektes en klachten en als resultaat misschien wel minder zorg gebruik.

Wij hebben goede producten en specialisten die mensen kunnen helpen naar een gezondere levensstijl. Onze dietist, leefstijlcoaches en trainers hebben elk hun specialisme die samen met jou kunnen zoeken naar een manier die werkt specifiek voor jou.

Wat is de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)?

De Gecombineerde Leefstijl Interventie heeft als doel klanten helpen naar een duurzame gezondere leefstijl. Het resultaat is vaak dat klanten gezonder gaan leven, gezonder eten en meer bewegen. Wat kan leiden tot gewichtsafname, maar in principe is dat niet het doel opzich, maar een resultaat.

De GLI wordt sinds 2019 vergoed vanuit de basisverzekering en gaat niet ten koste van het eigen risico. Het traject duurt 2 jaar waarbij je met onze specialisten als dietist, leefstijlcoach, fysiotherapeut en trainer aan de slag gaat. We gaan het met je hebben over slaap, voeding, ontspanning, bewegen, verleidingen en timemanagement. 

Jip Regtop Fysiotherapie biedt tot nu toe de Beweegkuur aan als GLI. We onderscheiden twee jaren binnen de Beweegkuur, de behandelfase en de onderhoudsfase.

De behandelfase

  • 7 individuele sessies met de Leefstijlcoach.
  • Een individueel gesprek met de Dietist en 3 groepsbijeenkomsten.
  • Een beweegadvies en gesprek met de Fysiotherapeut en 3 groepsbijeenkomsten.

De onderhoudsfase

  • 5 individuele sessies met de Leefstijlcoach.
  • 3 groepsbijeenkomsten met de Dietist.
  • 1 groepsbijeenkomst met de Fysiotherapeut.

De meerwaarde van de GLI

Wat is nu de meerwaarde van de GLI, de grote meerwaarde vind ik is dat je aan de slag gaat met meerdere aspecten die leiden tot een gezondere levensstijl. Niet alleen een dieet gericht op voeding, niet alleen sporten om meer te bewegen. Het is een combinatie van specialisten en aspecten waar je aan werkt die ervoor zorgen dat je een duurzame leefstijlverandering kan doormaken.

Wil jij meer informatie over de GLI of heb je interesse om te weten wat we voor je kunnen betekenen.

Mail ons voor een gratis kennismakingsgesprek of vraag ons Ebook aan. 

Maak nu online jouw afspraak
App met ons voor een afspraak!