Zorgverzekering 2024

07-12-2023
Zorgverzekering 2024

WELKE ZORGVERZEKERING BIEDT DE BESTE VOORWAARDEN EN VERGOEDING VOOR FYSIOTHERAPIE IN 2024?


Het jaar 2023 loopt bijna ten einde. Het ultieme moment om te kijken naar je verzekering van volgend jaar! Verwacht jij in 2024 veel of weinig fysiotherapie nodig te hebben? Was je tevreden over de dekking en voorwaarden van je huidige zorgverzekering? In deze blog zetten we wat tips op een rij. Zodat jij de juiste keuze kan maken.

Tip 1: Jaarlijks veranderen de polisvoorwaarden en dekking bij veel verzekeraars. Check deze dus vooral. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Tip 2: Verwacht je in 2024 gebruik te moeten maken van fysiotherapie als gevolg van een operatie? Zorg voor een aanvullende verzekering met minstens 20 behandelingen. Vanaf de 21e behandeling is het in geval een een chronische indicatie weer gedekt vanuit de basisverzekering.

Tip 3: Voor wat betreft de aanvullende verzekeringen zijn er grote verschillen tussen de zorgverzekeraars. Sommige verzekeraars bieden een aanvullende verzekering met wel 30 behandelingen fysiotherapie. 

Tip 4: Websites die verschillende zorgverzekeraars vergelijken, geven alleen zorgverzekeraars weer die daarvoor betalen. DSW kom je op dit soort website's bijvoorbeeld nooit tegen. DSW gebruikt jullie betaalde premie niet om reclame te maken via dit soort websites.

Tip 5: Controleer de hoogte van het eigen risico. Staat deze op het wettelijke minimum bedrag of heb je een lagere premie omdat het eigen risico hoger staat ingesteld.

Veranderingen per 2024:

We willen je vanuit ons graag informeren over de contracten met de zorgverzekeraars voor 2024. Al jaren werken de fysiotherapeuten 33% onder de kostprijs (dit is vastgesteld vanuit onafhankelijk onderzoek door het GUPTA in 2019). De zorgverzekeraars bepalen de tarieven waar wij voor werken. In het geval van een aantal zorgverzekeraars zijn deze tarieven ook niet toereikend in 2024. Met de door hun vastgestelde tarieven kunnen wij geen gezond bedrijf runnen en jullie fysiotherapeut niet marktconform belonen. Dit heeft ons doen besluiten om met een aantal zorgverzekeraars voor 2024 geen contract af te sluiten.

Wat betekent dit voor jou indien je bij je zorgverzekeraar blijft:

In het geval van een aanvullende verzekering kan je gewoon bij ons terecht voor zorg, maar je verzekeraar vergoedt niet het volledige tarief. Dit verschil is ongeveer 15 euro per behandeling, dit is afhankelijk van je polisvoorwaarden. Deze verschil komt voor eigen rekening.

In het geval van uitsluitend een basisverzekering verandert er niks. Je bent niet verzekerd voor fysiotherapie en moet alles zelf betalen.

Wat is een alternatief?

Als je onze zorg op prijs stelt en in 2024 niet voor (onverwachte) kosten wilt komen te staan, adviseren we je om over te stappen naar één van de volgende zorgverzekeraars en daaronder vallende labels. Hiermee hebben wij voor 2024 wél een contract afgesloten:

·         DSW
·         ONVZ
·         CZ
·         Zilveren Kruis Achmea

Mocht je vragen hierover hebben, neem dan gerust contact op met Jip via jip@fysiojipregtop.nl

Maak nu online jouw afspraak
App met ons voor een afspraak!